NL leert door subsidie

VOORINSCHRIJVING voor 1 dec 2020 IS GESTART

Via de NL leert door subsidie kun je vanaf 1 december 2020 als werkende of werkzoekende weer gratis een coachingtraject t.w.v. € 700 volgen bij een loopbaancoach. De subsidie is erop gericht om mensen inzicht te geven in hun kansen op de arbeidsmarkt. Ook kan de coach je helpen bij het vinden de juiste opleiding of het zoeken en solliciteren naar werk. In totaal is de subsidie weer opengesteld voor 50.000 mensen.

  • Stap 1: Schrijf je in
  • Stap 2: Plan een gratis oriëntatiegesprek met de opmerking “NL leert door december”
  • Stap 3: Start je traject na 1 dec. 2020

Hoe ziet een NL leert door traject eruit?

Het doel van het NL leert door subsidietraject is om je een ontwikkeladvies te geven om je positie op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken en om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Je hebt bijvoorbeeld een tijd in een bepaalde branche gewerkt, maar overweegt een switch. Wat zijn dan je alternatieven, welke opleidingen kan je gaan volgen, hoe vind je werk in die andere branche en past het bij je? Of je overweegt het ondernemerschap, wat zijn daarin je kansen en sluit dat aan bij je wensen?

Wanneer kom in aanmerking?

Iedereen die een band heeft met de arbeidsmarkt kan gebruik maken van de NL leert door subsidie. Dat wil zeggen als je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of als je op zoek bent naar werk. Je moet alleen voor afronding van het traject jonger zijn dan de pensioengerechtigde leeftijd (66 jaar en 4 maanden).

Intake en arbeidsmarktscan

Het NL leert door traject start met een intake en een arbeidsmarktscan: waar sta je nu?
Vervolgens ga je middels 4 uur begeleiding met de loopbaanadviseur aan de slag om inzichtelijk te krijgen welke vervolgstappen je kunt nemen, welke functies bij je passen en eventueel welke opleidingen je daarvoor moet volgen. Als je op zoek gaat naar een baan in loondienst kun je een start maken met werken aan je CV. Als je ondernemerschap overweegt kun je samen met de loopbaanadviseur een aanzet maken voor een bedrijfsplan.

In het kort ziet het NL leert door traject er als volgt uit:

  • intake
  • arbeidsmarktscan
  • 4 uur begeleiding met behulp van je MotivatieKompas®
  • persoonlijk loopbaanprofiel: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
  • loopbaan stappenplan: welke vervolgstappen kun je nemen?

Wil je gebruik maken van een gratis coachingtraject via de NL leert door subsidie bij Motivation Leaders?
Meld je nu aan en wij brengen je in contact met een van onze gecertificeerde coaches.
LET OP: Vermeld bij je aanvraag alleen even "NL leert door subsidie december" in het opmerkingenveld.

Verdere administratieve afhandeling

De coach zal je bellen om gegevens en documentatie (zoals je geboortedatum) die nodig zijn om de subsidie op 1 dec. 2020 aan te vragen met je door te nemen. Op dit moment kan de subsidie nog niet aangevraagd worden maar zijn de coaches wel al met de voorinschrijvingen verwerken begonnen. De coach regelt de aanmelding en administratieve afhandeling van de subsidie.

Startdatum plannen met de coach

Je kan tijdens de telefonische intake alvast een eventuele startdatum plannen met de coach. Deze zal ergens na 1 dec. 2020 plaatsvinden.

Beperkt aantal trajecten beschikbaar

Er is beperkt budget vanuit de overheid beschikbaar voor deze trajecten en ondanks dat wij de vorige keer honderden mensen hebben kunnen helpen met NL leer door trajecten hebben sommigen zich ook te laat aangemeld waardoor de subsidie op was. Wij verwachten dat het dit keer ook weer snel zal gaan. Meld je dus snel aan!

Na het zeer korte -NL leert door- traject gaan velen door met coachgesprekken

Het NL leert door traject is een zeer kort traject en voor de meesten slechts een beginnetje in de zoektocht. Hou er dus rekening mee dat je waarschijnlijk nog behoefte hebt aan een aantal vervolggesprekken. De meeste werkgevers vergoeden deze kosten. Je coach kan je hierbij verder adviseren.

Wil je gebruik maken van een gratis coachingtraject via de NL leert door subsidie bij Motivation Leaders?
Meld je nu aan en wij brengen je in contact met een van onze gecertificeerde coaches.
LET OP: Vermeld bij je aanvraag alleen even "NL leert door subsidie december" in het opmerkingenveld.

© motivationleaders.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid | Klachtenregeling