Ontwikkel jezelf tot Motivatiespecialist

Als Motivatiespecialist word je opgeleid om mensen te laten ontdekken wie ze zijn, waar hun drijfveren vandaan komen en wat hen uiteindelijk het meeste motiveert. Je doet dat aan de hand van de motivatieanalyse. Het stelt je in staat snel tot de kern te komen en inzichtelijk te maken waar je cliënt daadwerkelijk door geraakt wordt. Uiteindelijk mondt dat uit in een gedetailleerde, schriftelijke rapportage dat helderheid biedt en richting geeft aan (studie)keuzes en verdere loopbaanontwikkeling.

De motivatieanalyse brengt u verder

Je krijgt allereerst inzicht in jezelf. Voorafgaand aan de opleiding doorloop je zelf de motivatieanalyse onder begeleiding van een gecertificeerd motivatiespecialist. Zo ervaar je zelf wat de methodiek voor iemand kan betekenen. Behalve verdieping biedt de cursus ook verbreding. De kennis die je opdoet vergroot je coachende vermogen en biedt mogelijkheden om de dialoog met je cliënt te versterken. Je krijgt ook scherp inzicht in de interview- en analysemethodiek die ten grondslag ligt aan het MotivatieKompas®.

Door motivatieanalyses met je cliënten te doen, ‘lees’ je personen beter en heb je de praktische kennis en vaardigheden om studie en/ of loopbaanontwikkeling -problematiek effectiever op te lossen.

Na afloop ben je bevoegd om zelfstandig mensen te begeleiden bij het doorlopen van een individueel MotivatieKompas® traject.

Certificering maakt van jou een complete coach.

Wie kan motivatiespecialist worden?

Iedereen met een achtergrond als coach of manager kan de opleiding volgen. De ervaring die je hebt opgebouwd, helpt om een MotivatieKompas te doorgronden en om er maximaal resultaat mee te behalen. Om deze materie goed te kunnen doorgronden is minimaal hbo-niveau gewenst.

Wil je meer informatie of worden getraind in het werken met de MotivatieKompas® methodiek en worden gecertificeerd tot Motivatiespecialist?

© motivationleaders.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid | Klachtenregeling